Motorproblem gav andraplats

David Nattsson med kartläsaren Sebastian Johansson slutade tvåa i rallytävlingen Götenerundan.
⎼ Visserligen vann jag min klass, men totalt räckte vi inte till. Vi dras med ett motorproblem och som vi behöver få ordning på inför kommande tävlingar, kommenterade David Nattsson.

Totalsegern togs av Stefan Alenmalm, Trollhättan och kartläsaren Erik Gustafsson, Lindesberg. Den tvåhjulsdrivna Volvon var åtta sekunder snabbare än Nattsson och Johansson som tävlar för Falköpings MK respektive Götene MK.

⎼ Det verkar som att bilen går varm och det drar ner effekten. Bilen orkar inte fullt ut. Vi körde på roliga sträckor, superfina vägar. Men hade bilen gått som den skulle hade det varit ännu roligare, säger David Nattsson.

De båda Götene MK-åkarna Claes Söderqvist med kartläsaren Martin Andersson förutspåddes kunna störa de bästa bilarna. Men så blev det inte. Claes slutade fyra i klassen B-förare 2wd, en sekund från pallplats, och 20 totalt.

⎼ Vi är nöjda med körningen och känslan. Men bilen tappar ork och vi kommer att gå till botten med problemet. Lite bittra är vi att det inte gick snabbare, säger Claes Söderqvist, som rattar en Toyota Corolla.

101 bilar var anmälda till årets Götenerundan, 83 kom till start. I klassen B-förare 2wd slutade Marcus Holm, Tidaholm och Emil Fröberg, Mariestad femma, fyra sekunder från tredjeplatsen. Philip Haag, Tidaholm och Fredrik Palm, Skara slutade tolva. Götene MK:s Richard Jonsson och Toni Andersson blev trea i C-förare 2wd. Värt att notera är att legendaren och meriterade rallyföraren Mats Jonsson, 66, från Forshaga slutade 15 i sin Toyota Celica, 52 sekunder efter totalsegraren. Mats har bland annat vunnit Svenska Rallyt två gånger. Uppskattningsvis 1 000 rallyintresserade följde tävlingen i skogarna utanför Götene.

BILDEN: David Nattsson med kartläsaren Sebastian Johansson slutade snöpligt tvåa efter motorbekymmer.