Skövdeförare fyra i Supercupen

När Jörgen Gustavsson i sista kvalheatet kvaddade ena framdäcket var det många som räknade ut rallycrossföraren från Skövde MK. Med en nästan magisk insats från mekanikern Anna Gustavsson lyckades Jörgen ställa sig på startlinjen i finalen där han slutade fyra, bara tiondelar från pallen.
– Jag är nöjd med min insats, förklarade Jörgen.

Rallycross är en motorsport som innehåller täta kontakter mellan bilarna. Årets sjunde och sista deltävling i Supercupen på Kinnekulle Ring var inget undantag. Det blev jämn och spännande racing. Förra året blev Jörgen tvåa i tungviktarklassen – supernationell. Många trodde nog att Jörgen skulle kunna köra för seger.
– Kinnekulle Ring var min första deltävling i Supercupen i år. Jag har mest kört backtävlingar. Det blev en lyckad tävling för min del med tanke på förutsättningarna och att jag tvingades bryta ett av kvalheaten.
Åt totalsegraren i Supercupen, Rasmus Olsson från Karlskrona AK, fanns inte mycket att göra.
– Allt fungerade fint i alla mina heat idag. Första kvalheatet blev lite stökigt, men sen vann jag kvarvarande två kvalheat, semin och finalen. Jag gjorde en bra start i finalen och med den fart jag hade kunde jag ta det lite lugnare där underlaget var sämre på på banan, förklarade Rasmus.
800 åskådare såg lördagens tävling där ytterligare en Skaraborgsförare deltog, Magnus Envall från Skövde MK. Även Magnus körde i klassen supernationell, men lyckades inte ta sig vidare från kvalheaten till semifinal. 76 förare kom till start i fem klasser.

Se filmen om Supercupens deltävling på Kinnekulle Ring.

BILDEN: Skövde MK:s Jörgen Gustavsson hade bra fart i sin Peugeot på ”ringen” 7 september, men det räckte ändå bara till en fjärdeplats.