Supercupen i rallycross 7 sep

Sex deltävlingar har avverkats i Supercupen i rallycross i år. Den sjunde och sista deltävlingen avgörs på publikvänliga Kinnekulle Ring lördag 7 september. 1 september var 76 bilar anmälda i fem klasser. Förra året var 75 bilar anmälda och 70 kom till start. Två Skaraborgare finns anmälda och båda i den motorstarka klassen Supernationell. Både Magnus Envall och Jörgen Gustavsson deltog förra året och då slutade Jörgen på pallen. I år har Jörgen inte tävlat i Supercupen och därför blir det intressant att se vad han kan åstadkomma. Magnus och Jörgen tävlar för Skövde MK.

Parallellt med Supercupen arrangerar Svenska Bilsportförbundet SM. Många av de förare som kommer till Kinnekulle Ring deltar även i SM-serien. Totaltvåan och totaltrean i Supernationell är inte anmälda, men det är däremot årets SM-vinnare Rasmus Olsson, Karlskrona AK. Han blev tvåa i den första deltävlingen och vann sen alla fem kvarvarande deltävlingar. Vinner man SM är man förstås storfavorit i Supercupens avslutande deltävling. Förra året blev Rasmus femma på ”ringen”. Tommie Svärd vann då och är anmäld i år också. Kanske kan han bjuda Blekingeföraren intressant motstånd!

Supernationellklassen under ett av kvalheaten 2023. Jim Jansson, sexa i finalheatet, tar här starten före totalsegraren Tommie Svärd, som är anmäld till ”ringen”. Jansson är inte anmäld. Foto: BENGT-INGE LARSSON.

Supercupsfinalen inleds kl 9 med träning. Kl 10 börjar första kvalheatet. Kvalheaten körs i tre varv, finalheaten i fem varv. Kl 15-16 räknar tävlingsledaren Erik Hansen med att finalheaten genomförs. Vilken tid finalheaten inleds beror på antalet anmälningar.

Speaker är Gunnar Fridlund, Ockelbo. Prisutdelare är Åsa Karlsson (S), andre vice ordförande (oppositionsråd) i kommunstyrelsen Götene kommun.

Ungdomar upp till 15 år går in gratis, övriga betalar 200 kr.

Resultat Supercupsfinalen 2023 (PDF).
Kortfilm om förra årets arrangemang (1 minut). Längre film om förra årets arrangemang (7 minuter).
Götene Motorklubbs kanal på YouTube.
Åk med Tim Joons i hans Xtreme Crosscar i deltävlingen i Arboga. Tim tävlar för Skutskärs MS. Han är inte anmäld till Kinnekulle Ring.

Läs mer om rallycross på Svenska Bilsportförbundets hemsida.

Media är välkommen! Ta gärna kontakt med presskontakterna Tore Bigsten 0706848259 eller Peter Legendi 0709660106. Tävlingsledare Erik Hansen 0738327397.

Bilen på bilden kraschade oturligt några meter från mållinjen i tävlingen förra året. Allt kan hända i rallycross!