Medlemsmöte lockade 25-30

Tävlingen i början av sept var lyckad och gav mersmak! Goda vitsord fick Stadionenduron i lördags. 257 förare kom till start på en blåsig Kinnekulle Ring. En ny klass introducerades – Guldhjälm. På bilden syns tvåan i elitklassen – Nisse Bengtsson, Tidaholm.

Kevin Hansen har chansen att bli världsmästare i rally när VM-serien avslutas i Hong Kong i början av november. Det står klart efter hans andraplats i deltävlingen i Sydafrika. Timmy Hansen slutade fyra. Det var information som närvarande medlemmar 16 oktober fick. Det blev också information om att Götene MK blir arrangör av finalen i Supercupen 7 sept. Finalracet är en av sju deltävlingar. Efter medlemsmötet följde ett möte med rallysektionen, som valde Joakim Hallin till ny ordförande. En uppgift nästa år blir att fundera på om och hur Götenerundan ska genomföras. GMK har tidigare tackat nej till att ingå i Svenska rallycupen, men det kan mycket väl bli medverkan i en annan cup, kanske Mega rally cup. Hur Götenerundans organisation kommer att se ut ska närmast rallysektionen diskutera. Det lutar åt rallytävling 4 maj – save the date!

På onsdag kommer Anders ”Lill-Anders” Eriksson till Holmestads bygdegård kl 19. Anders är sjufaldig endurovärldsmästare och har mycket intressant att berätta. Medlemmar går in gratis, övriga betalar 150 kr. Fika ingår.

8 nov kl 14 berättar Tore Blom motorminnen och om Rubens Maskinhistoriska för motorintresserade på Berget, Götene Äldrecenter.

Foto: BENGT-INGE LARSSON